Kennis voor omgaan met TYPO3

"De ZID maakt instituten, faculteiten, service providers en projecten om hun eigen webpagina aanwezigheden binnen de gecentraliseerde TYPO3 systeem op te zetten en uit te voeren."

Website, Responsive, Portal

National, Education, University

19 Faculties, 6800 Researches, 93000 Students

Kennis voor omgaan met TYPO3

Overzicht

Elke dag krijgen meer dan 93.000 studenten en ruim 9.700 medewerkers hun dagelijkse dosis kennis met behulp van een of meer portalen van de Campus websites van de universiteit van Wenen.

Met bijna 1.300 verschillende domeinen, meer dan 570.000 nieuwsberichten en 420.000 content elementen levert de TYPO3 University Service een enorme hoeveelheid informatie en kennis in meer dan 32 talen - allemaal geleverd door een centrale TYPO3 installatie.

Het Computer Center van de universiteit van Wenen

Toen het ZID startte 2006 richtte ze hun eerste TYPO3 website in voor student informatie. Later werd de nieuwe student website en de corporate website vollediguitgevoerd in TYPO3. Als gevolg van de aanhoudende toenemende populariteit van de website ervaren ze een enorme groei in inhoud en gebruik tussen 2009 en 2011.

Momenteel is de centrale installatie van de Universiteit van Wenen een solide voorbeeld voor zelfs grote TYPO3 installaties en voorziet de basis voor een groot aantal verschillende websites en diensten.

Waarom TYPO3?

TYPO3 is een bekende en betrouwbare power house voor educatieve voorzieningen zoals scholen of universiteiten.

Met vrijwel onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden, een lange termijn ontwikkelings en service strategie en ingebouwde kern functionaliteiten zoals Multisite Management en Granular Access Rights inclusief Roles en Users was TYPO3 de perfecte match om de behoeften van de Universiteit van Wenen te vervullen.

Het Computer Center van de Universiteit van Wenen (Zentraler InformatikDienst - ZID) ondersteunt zowel de leden van de Universiteit van Wenen en externe klanten en partners met betrekking tot het bereiken van hun doelen met behulp van gecoördineerde diensten op het gebied van communicatie- en informatietechnologie (ICT).

Alle case studies
Feedback