Milieubescherming met TYPO3

"Het federale ministerie van Milieu, Natuurbescherming, Building en Nucleaire Veiligheid, is een kabinet-niveau bediening van de Bondsrepubliek Duitsland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bonn met een bijkantoor in Berlijn. De huidige minister van het milieu is Barbara Hendricks, die kantoor aangenomen op 17 december 2013."

Website, Responsive, Accessibility

National, Environment, Government

Building, Conservation, Preserving

Milieubescherming met TYPO3
Hoofdkantoor
Duitsland
Medewerkers
1.1K
Jaarlijkse begroting
8.2M

Geschiedenis

Het ministerie is opgericht op 6 juni 1986 naar aanleiding van de ramp in Tsjernobyl. De toenmalige federale regering wilde milieu-bestuur onder de auspiciën van een nieuwe minister brengen om nieuwe milieu-uitdagingen doeltreffender aan te kunnen pakken. Voorafgaand hieraan werd de verantwoordelijkheid voor milieuvraagstukken verdeeld onder de ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw en Volksgezondheid.

 

Organisatie

Het ministerie staat onder leiding van de minister van Milieu, Natuurbescherming, Bouwbesluit en Nucleaire Veiligheid. De huidige minister is Barbara Hendricks, door bondskanselier Angela Merkel benoemd. De minister wordt gesteund door twee parlementaire staatssecretarissen (leden van het kabinet en de federale overheid, "vice-ministers") en twee carrière staatssecretarissen (ambtenaren), die voor het ministerie negen directoraten beheren.

 

 

Website

De website van de Federale Ministerie van Milieu geeft gedetailleerde informatie in twee talen, een lijst van diensten, zoals een gastenboek, een bestelsysteem voor brochures, foto's en video galeries, een nieuwsbrief systeem en nog veel meer.

 

Alle case studies
Feedback