Nieuwe techniek achter oud design met TYPO3

"De Lindenberg, Huis voor de Kunsten in NIjmegen, maakt kunst en cultuur toegankelijk voor professionals, amateurs, cursisten en publiek. Dat gebeurt tijdens cursussen in Kunst, cultuureducatie op school, de professionele- en amateurvoorstellingen, en in het theatercafé No23."

Responsive, Website, Integrations

Regional, Culture, Foundation

Dance, Theater, Congress

Nieuwe techniek achter oud design met TYPO3
Hoofdkantoor
Nederland
Medewerkers
200(2017)
Omzet
8M(2016)

Duizend koppelingen binnen drie maanden

Wat doe je als je belangrijkste verkoopkanaal een onstabiele website is waar veel onderhoud aan gepleegd moet worden? De Lindenberg, Huis voor de Kunsten in Nijmegen, koos ervoor om het design te laten staan en de techniek achter de site te laten vervangen door Beech.it. Klein puntje: de 700 wisselende cursussen en 350 voorstellingen die binnen drie maanden aan de site gekoppeld moesten worden.

 

Geen bedrijfsrisico door TYPO3

Met het culturele seizoen in het vooruitzicht was haast geboden. Het belangrijkste was dat de site, als belangrijkste verkoopkanaal, tijdens het proces wel in de lucht bleef. Doordat het design en de techniek van TYPO3 los staan van elkaar, kon men achter de schermen de techniek vervangen met het huidige design. Door de oplossing van Beech.it liep De Lindenberg geen bedrijfsrisico. “We verkopen namelijk niet alleen cursussen en voorstellingen maar verhuren ook zalen voor congressen en evenementen.”

Koppeling met 700 cursussen

Om ervoor te zorgen dat de 5000 cursisten van De Lindenberg zich kunnen aanmelden voor de cursus van hun keuze moest het interne systeem waar de cursussen in staan, gekoppeld worden aan de site. Deze 700 cursussen zijn verdeeld in tien groepen. De moeilijkheidsgraad lag in het feit dat voor Iedere groep andere regels, wensen of behoeften gelden.

 

Voorstellingen op de site afrekenen

Daarnaast moest er nog een tweede koppeling gemaakt worden met het ticketingsysteem. Voorstellingen kunnen zo via de site worden afgerekend. Ook hiervoor moesten de ruim 350 voorstellingen en de persoonlijke login van het externe theater systeem gekoppeld worden aan de site.

 

Toekomstmuziek


Zowel Beech.it als De Lindenberg zijn nog niet klaar. De website zal volledig opnieuw worden vormgegeven, geoptimaliseerd voor mobiel en verder geïntegreerd met social media kanalen. De wens is dat in de toekomst niet alleen de voorstellingen maar ook de cursussen online afgerekend kunnen worden.

 

Gallerij & Functies

Geïmplementeerd door TYPO3 Solution partner:

Beech.it

Beech.it is specialized in the development of internet portals / websites / extensions / apps and specific custom software solutions.

Alle case studies